Визначаємо розмір каблучки: корисні поради та рекомендації

Зміст:

  1.     - Інші методи визначення розміру персня:

 

Каблучка або перстень - це прикраса з металу в формі ободка або кола з отвором всередині. Його носять на пальці як прикрасу або в якості символу любові та шлюбу. Каблучки зазвичай роблять із дорогоцінних металів (срібла або золота) і нерідко інкрустують гарними каменями. Типовий перстень - це каблучка правильної геометричної форми, відсутність початку та кінця якого символізує вічність життя. Каблучки носять як чоловіки, так і жінки, а в сучасному світі - навіть діти. Популярність такої прикраси обумовлена ​​її красою, а також різноманіттям стилів і дизайнів. Сучасні ювеліри створюють воістину унікальні об'єкти, справжні витвори мистецтва, які не залишать байдужою жодну людину. Детальніше про те, як визначити розмір персня, і де купити якісний сертифікований виріб - далі в статті.

Каблучка: цікаві факти з історії

Точний час виникнення каблучки як прикраси невідомий, однак множинні артефакти свідчать про те, що такий виріб носили чоловіки і жінки багато тисяч років тому. Деякі знахідки з кам'яного віку і зараз можна зустріти в музеях країни (наприклад, каблучки з кісток тварин).

Відомо, що понад п'ять тисяч років тому у Стародавньому Єгипті з'явилося поняття обручки, яким прикрашали безіменний палець нареченої. Прикрасу надягали саме на праву руку, вірячи у те, що на безіменному пальці правої руки проходить вена любові, яка спрямована прямо до серця. Таким чином, надягаючи каблучку на палець правої руки, наречений направляв енергію своєї любові безпосередньо до серця нареченої.

З давніх-давен каблучці приписували магічні властивості, про які відомо з давніх книг і трактатів. Вид і сила магічних властивостей залежали від каменю, яким був інкрустований перстень. Минуло багато років, а деякі люди до сих пір вірять у цілющу і магічну силу каменів. Деякі обирають виріб за магічними характеристиками каменю, інші підбирають прикрасу у відповідності до свого знаку Зодіаку. Наприклад, здавна вважалося, що малахіт виконує бажання, котяче око оберігає від злих очей, корал покращує інтуїцію, перли попереджають про хвороби, агат захищає від інфекцій, а бірюза рятує від мігрені. Вірити чи ні в подібні властивості каменів - справа кожного, однак такі переконання точно не принесуть шкоди.

Ще один цікавий факт про каблучки. У десятому столітті до н.е. каблучки з дорогоцінних металів використовувалися у якості грошей як універсальна міра для розрахунків. «Вартість» таких грошей визначалася вагою виробу, а також металом, з якого вони зроблені. В ті часи розраховувалися каблучками із золота, срібла, міді, заліза.

Сучасні види ювелірних каблучок

Дизайнери ювелірних прикрас не перестають дивувати своїми роботами, кожен раз пропонуючи щось свіже, цікаве і незвичайне. Сьогодні можна купити різні види каблучок, які відрізняються не тільки зовнішнім виглядом, але і якісними характеристиками.

Ювелірні каблучки відрізняються за наступними ознаками:

- статтю (для чоловіків, жінок, дітей);

- основним матеріалом (золото, срібло, платина, мідь тощо);

- вагою;

- розміром;

- призначенням (повсякденні, обручки, вінчальні, коктейльні, перстні-обереги, релігійні каблучки тощо);

- дизайном (прості або складні, інкрустовані або без каменів, зі вставками з інших металів або без таких);

- стилем (класика або сучасний стиль).

Всі перераховані характеристики впливають на ціну виробу.

Різноманітність моделей каблучок легко закрутить голову навіть найпримхливішому і вимогливому покупцеві. У продажі зустрічаються не просто прикраси, а справжні витвори мистецтва, які нікого не залишать байдужим.

Найбільш популярні моделі каблучок: солітери, персні-вічності, вензелі, роз'ємні моделі, персні з великими каменями, печатки, фалангові каблучки, кладдахська каблучка, трініті. Є варіанти на будь-який смак та різні матеріальні можливості покупця.

Як підібрати розмір персня?

Дарувати каблучки завжди приємно, але й досить хвилююче, адже навіть найгарніша прикраса не викличе приємних емоцій, якщо в неї неправильний розмір. Підібрати відповідний розмір персня може бути не так просто. Більшість людей і самі не знають свого розміру, що вже говорити про тих, хто збирається подарувати каблучку. У цьому розділі статті навчимося визначати розмір персня різними способами. Сподіваємося, ця інформація стане корисною при виборі прикраси для Вашої половинки.

Традиційно розмірний ряд починається з 16.0 і закінчується 24.0 розміром. Крок розміру - 0.5. Іншими словами, розміри стартують від 16.0 і збільшуються на 0.5 - 16.5, 17.0, 17.5 тощо. Жіночі розміри - 16.0 - 19.0, чоловічі - 19.0 - 24.0. Вироби меншого або більшого розміру виготовляються в індивідуальному порядку під замовлення.

Традиційний спосіб - це коли розмір персня визначається за величиною діаметра виробу. Наприклад, якщо діаметр каблучки складає 16 мм, то ця цифра і буде його розміром - розмір 16. Міряти діаметр необхідно по внутрішньому обідку прикраси. Вимірювання проводяться в міліметрах. Безпрограшний варіант - виміряти діаметр каблучки, яку вже носить дівчина (хлопець) і вибрати таку ж. Інший варіант - поставити каблучку на аркуш паперу і обвести її по внутрішньому діаметру. Провести виміри вище описаним способом.

Інші методи визначення розміру персня:

- використання спеціального листа-шаблону з переліком всіх розмірів. Такий лист-шаблон можна скачати в інтернеті та роздрукувати, після чого розмістити стару каблучку для замірів. Нову прикрасу підібрати відповідно до отриманого на аркуші-шаблоні розміру;

- застосування нитки або тонкої паперової тасьми. За допомогою цих пристосувань необхідно виміряти довжину окружності пальця біля основи. Отриману цифру поділити на 3,14. Це і буде розмір каблучки. Використовуючи даний метод, пам'ятайте, що нитка і папір - це не метал, тому такі прилади можуть «сідати» на палець по-різному. Висновок: у такого методу можуть бути значні похибки. Табличні відповідності довжини ниточки / папірця з розміром каблучок можна зустріти на просторах інтернету. Якщо Ви вибрали такий спосіб вимірювання, не полінуйтеся ознайомитися з даними такої таблиці;

- визначення розміру персня за розміром одягу. Дуже спірний метод з величезною помилкою. Доведено, що розмір одягу не пов'язаний із розміром пальців і може відрізнятися на 0,5 - 10 мм від звичайних стандартів.

Всі з перерахованих способів можуть дати похибку, тому для отримання точних вимірів рекомендовано скористатися професійним пальцеміром. Такий прилад можна попросити в будь-якому ювелірному магазині.

Роблячи виміри, враховуйте, що розмір прикраси буде також залежати від товщини обідка виробу. Якщо ширина обідка більше 7 міліметрів, беріть на 0.5 розміра більше.

Коли не варто знімати мірки

Розмір пальців може змінюватися в залежності від стану організму людини. Спека, холод, гормони: все це може впливати на кількість води в організмі, відповідно - на розмір пальця. Щоб не помилитися з розміром персня, не рекомендується робити виміри в таких випадках:

- після тривалого перельоту;

- після великої кількості випитої рідини;

- при сильній спеці або при морозі;

- рано вранці або пізно ввечері;

- після застілля;

- у період ПМС у жінок;

- після занять спортом;

- під час вагітності;

- при підвищеній температурі тіла.

Всі ці стани можуть супроводжуватися підвищеним набряком, що заважає зробити правильні заміри. У цих випадках розмір пальця може збільшитися на 0,5 - 1 розмір.

Де купити гарні каблучки з доставкою Україною?

Величезний вибір каблучок від талановитих майстрів ювелірної справи - в інтернет-магазині Tangogold. У каталозі представлені різноманітні моделі каблучок, кожна з яких - справжній арт-об'єкт, що приваблює своєю красою, бездоганним виконанням, оригінальним стилем і неповторним дизайном. Майстри TANGO - творці дорогоцінних емоцій, які вкладають любов, душу і серце у кожне своє творіння.

Хочете чогось незвичайного, що не має аналогів у стандартних ювелірних магазинах? Відвідайте сайт Tangogold, щоб переконатися в унікальності та неповторності дорогоцінних виробів цього бренду. У магазині Tangogold втілюються найзаповітніші бажання!

Переваги інтернет-магазину Tangogold:

- великий асортимент ювелірних виробів на будь-який смак і гаманець покупця;

- гарантована якість товару;

- сертифікація кожного виробу;

- чесні ціни без накруток;

- пересилання всією Україною;

- зручні способи оплати;

- уважні та турботливі консультанти;

- гарний сайт з детальними характеристиками і якісним фото супроводом для ще більшого комфорту онлайн покупок;

- європейський рівень обслуговування.

Величезна перевага магазину Tangogold - повага права вибору кожного клієнта. Тільки в нашому ювелірному магазині можна обміняти або повернути виріб, що не підійшов, протягом 14 днів після здійснення покупки. Згідно законодавства України ювелірні прикраси не підлягають обміну та поверненню, проте в Tangogold цінують кожного покупця, тому надають можливість повернення будь-якого виробу. Повернення і обмін здійснюється за наявності товарного чека, а також при відсутності слідів носіння або інших механічних пошкоджень. Детальніше можна дізнатися за телефоном, вказаним на сайті магазину.

Проби золота: основні види та головні відмінності - Блог інтернет-магазину TANGO. Фото 1
04.08.2020

Чи знаєте Ви, що прикраси роблять не з чистого золота? Справжнє золото дуже м'яке, тому складно обробляється і не придатне для постійного і тривалого носіння. Щоб ювелірний виріб зберігав свої естетичні якості багато років, у сплав додають компоненти, що підвищують твердість металу.

Читати далі
Ювелірний виріб - кращий подарунок на День святого Миколая - Блог інтернет-магазину TANGO. Фото 1
11.12.2020

Новорічні свята - найчарівніша пора року, коли загадуються заповітні бажання, коли повітря наповнене чимось дивним і прекрасним. Це той час, на який з однаковим захопленням і нетерпінням чекають як діти, так і дорослі. Низку чудових зимових свят відкриває День святого Миколая. Цей день асоціюється з атмосферою свята, чудовими сюрпризами і приємними подарунками. Як порадувати своїх близьких у цей день? Подарунки на День святого Миколая від магазину Tangogold - найкраще рішення! Чому? Далі в статті.

Читати далі