Як вибрати хрестик?

Содержание:

  1.     - Срібло чи золото?
  2.     - Чи має значення форма?
  3.     - Який розмір вибрати?
  4.     - Хрещений чи ні?
  5.     - Чи можна купувати «чисті»?

 

Для православного або католика хрест – символ віри та джерело найпотужнішої енергії, здатної захистити від злого і поганого. Кожна людина, яку хрестили, ще немовлям отримує таку підвіску від хресних батьків, яка день у день слідує за своїм власником, оберігаючи. Зараз католицький чи православний хрестик носять не тільки глибоко віруючі хрещені люди, але й звичайні. У багатьох стильових напрямках такий аксесуар виглядає стильно та доречно, але сакральний сенс як і раніше зберігається. Тому розглянемо, як правильно вибрати православний хрестик або прикрасу з упором на католицьку гілку, щоб не виглядати «непристойно».

Навіщо потрібен хрестик?

Для релігійних людей такий аксесуар служить символом перемоги людини над гріхом і смертю. За однією з версій носіння хрестика є фактом визнання розп'яття Ісуса Христа, тому його потрібно носити щодня не знімаючи протягом усієї свого земного життя. В релігії така підвіска здатна захистити свого власника від: золотий хрестик фото

- злих людей;

- хвороб;

- невдач;

- зла;

- заздрощів;

- чаклунства та злої магії.

У сучасному суспільстві важливість підвіски для кожної людини своя: хтось носить за покликом віри, а інші у якості аксесуару. Навіть якщо звернути увагу на дизайн, простий натільний хрестик сильно відрізняється від релігійного. Цей нюанс теж потрібно враховувати, коли ви все ж вирішили пов'язати себе з настільки сильною прикрасою.

Як вибрати хрестик: православний і католицький

Вибираючи підвіску на хрестини, для себе або у якості презенту, важливо не йти на поводу у візуальної складової. Особливо, коли мова йде про покупку оберега від усього поганого. Всі елементи на підвісці мають значення та повинні бути враховані майбутнім власником. Це дозволить зупинити вибір на правильному виробі, який не буде суперечити релігійним канонам.

Срібло чи золото?

В процесі вибору особистого оберега на хрещення дитини або у якості подарунка сплав металу підвіски не має значення. Срібло, золото, платина – вони мають свої плюси і мінуси, але на релігійний зміст це ніяк не впливає. Єдине, потрібно слідувати одному правилу: метал повинен бути аналогічним мотузці. Якщо ланцюжок зі срібла – хрестик теж вибирайте такий.

Чи має значення форма?

Підвіска у вигляді хреста є зменшеною копією православного або католицького образа, який ми звикли бачити у релігійних спорудах. У православ'ї найчастіше носять шестикінечні та восьмикінечні підвіски, де одна або дві перекладини. Католики ж вважають за краще чотирикутний, де поперечини зовсім відсутні. Якщо ж золотий і срібний хрестик купуються без прив'язки до віри, дані нюанси не мають значення.

Який розмір вибрати?

Перед тим, як підібрати хрестик до ланцюжка, важливо визначитися з габаритами підвіски. На тлі мотузки він повинен виділятися та служити центральною ланкою. На кожен день виріб краще купувати невеликий та легкий, щоб під час заняття буденними справами не відчувати дискомфорт. Масивні та презентабельні краще залишити на важливі події. Якщо плетіння ланцюжка громіздке, хрестик повинен бути відповідним.

Хрещений чи ні?

Якщо ви глибоко віруюча людина і вирішили змінити стару прикрасу на нову, хрести і ланцюжки повинні бути освячені. Без цього релігійного обряду сила вважається «запечатаною». Ви отримуєте просто прикрасу, яка не несе ніяких захисних властивостей. Але після освячення підвіска набуває сенсу і вступає в роль вашого оберега, навіть якщо її покупка здійснювалася у звичайному магазині ювелірних виробів. Якщо ж для вас прив'язка до віри не має значення, можна не хрестити, почавши носити відразу після покупки.

Чи можна купувати «чисті»?

У ювелірних крамницях можна зустріти варіанти, де немає зображення Ісуса. Хрест чистий або має тільки написи і візерунки. У православ'ї допустимі всі варіації такої потужної прикраси, тому можна сміливо купувати «чисті» підвіски. Але вибирати їх потрібно уважно. Візуально вони схожі на католицькі, але відмінності все ж є.

Відмінності православного хрестика від католицького

Перед тим, як вибрати хрестик для хрещення або на подарунок віруючій людині, важливо розібратися в декількох нюансах. Візуально досить складно відрізнити православну релігійну підвіску від католицької. Але у цьому може допомогти деталізоване вивчення. Коли ви тримаєте в руках православний хрест і католицький, помітите наступні відмінності: срібний хрестик фото

1. Образ Ісуса Христа виглядає щасливим і живим. Це показує те, як він був радий ступити на новий шлях, що веде в інший світ. Коли мова заходить про католицькі прикраси, образ виглядає реалістичним та випромінює весь спектр страждання і мук.

2. Образ Ісуса Христа показаний вже після проходження стадії воскресіння після смерті. Його малюють з відкритими долонями, що в релігії символізує перемогу над смертю. У католицизмі Ісус зображений мертвим і в крові.

3. Всі написи написані церковнослов'янською мовою. Для католицьких хрестів властива латинь.

4. У літописах є інформація про те, що цвяхів було чотири, тому ноги основного образа розташовані поруч. У католицизмі їх всього три, що підтверджує інше розташування – одна поверх іншої.

Якщо перевернути хрест на зворотну сторону, у православних підвісках буде присутній напис «Спаси і Збережи». У католиків його немає. На тлі цього віруючі люди носять підвіску кожен день, вважаючи оберегом. Для прихильників католицької гілки вона не несе настільки великої сакральної важливості, тому її не одягають з метою носити все життя не знімаючи.

Релігійна прикраса у вигляді хреста з розп'яттям або без нього вважається універсальною та не має особливих вимог до вибору. Ви можете носити будь-який вподобаний варіант, якщо він не суперечить вашій вірі. Багато людей купують такі вироби у важливих релігійних місцях, вважаючи їх найсильнішими. Але якщо купити у ювелірному магазині та освятити в церкві або храмі – сила, яка оберігає від злого і поганого, буде слідувати разом з вами.

 

На який палець одягати обручку для заручин? - Блог інтернет-магазину TANGO. Фото 1
21.04.2021

Існує багато версій, на який палець вдягається обручка для заручин. Однак єдина правильна з них – безіменний. Tangogold допоможе розібратися в нюансах.

Читати далі
Як дізнатися розмір браслета? - Блог інтернет-магазину TANGO. Фото 1
23.06.2021

Браслет – одна з найстаріших прикрас, яка використовувалася не тільки жінками, але й чоловіками. Такий ювелірний виріб заворожує, додає образу особливої ​​елегантності, а найголовніше – пасує практично всім. Але щоб він виявився зручним та ідеально підходив на руку, необхідно знати, як визначити розмір браслета. Це особливо актуально, якщо браслет призначений у якості подарунка жінці, чоловікові, хлопцеві чи дівчині. Існує кілька способів вирішення цього питання. І вони зможуть стати в нагоді при покупці, як онлайн в магазині Танго, так і в одному з оффлайн магазинів цієї мережі.

Читати далі