Як дізнатися розмір браслета?

Зміст:

  1.     1. Спосіб № 1
  2.     2. Спосіб № 2
  3.     3. Спосіб № 3
  4.     4. Спосіб № 4
  1.           - Правила носіння
  2.           - Як переконатися, що вибір правильний?
  3.           Розміри в дюймах і сантиметрах

Як дізнатися розмір браслета

Браслет – одна з найстаріших прикрас, яка використовувалася не тільки жінками, але й чоловіками. Такий ювелірний виріб заворожує, додає образу особливої ​​елегантності, а найголовніше – пасує практично всім. Але щоб він виявився зручним та ідеально підходив на руку, необхідно знати, як визначити розмір браслета. Це особливо актуально, якщо браслет призначений у якості подарунка жінці, чоловікові, хлопцеві чи дівчині. Існує кілька способів вирішення цього питання. І вони зможуть стати в нагоді при покупці, як онлайн в магазині Танго, так і в одному з оффлайн магазинів цієї мережі.

Спосіб № 1

Найпростіший варіант, як дізнатися розмір зап'ястя, – виміряти виріб, який вже є і зручний в носінні. Для цього достатньо визначити його довжину та вибрати аналогічну прикрасу. Але в цьому способі є два мінуси: не завжди можливий доступ до коштовностей, якщо хочеться зробити сюрприз, і не у всіх є такий ювелірний виріб. Подібний розрахунок відмінно підійде для тих, хто збирається придбати подарунок саме для себе.

Спосіб № 2

Другий метод теж не вимагає особливих зусиль. Достатньо виміряти обсяг зап'ястя і при виборі додати до цього параметру 1-3 сантиметри. Вибираючи виріб за цим параметром, потрібно враховувати, що для чоловічої руки потрібна прибавка трохи більше, для жіночого зап'ястя – трохи менше. А якщо прикраса буде носитися з шармом, то цей параметр залежить від їх кількості.

Спосіб № 3

Ще один варіант, як дізнатися розмір руки для браслета, – використовувати спеціальну таблицю відповідності одягу об'єму зап'ястя. Іншими словами, в цьому випадку до уваги береться розмір речей, які носить людина. Але у цього способу є кілька недоліків:

- не всі носять відповідно до своїх параметрів, вибираючи одяг оверсайз;

- буває, що розмір одягу досить великий, а кисті та зап'ястя тонкі, витончені;

- деякий одяг має властивість розтягуватися, особливо трикотаж, тому такий показник буде відносним.

Спосіб № 4

Вибрати подібну ювелірну прикрасу можна і без всяких вимірювань. Але наскільки точним буде вибір, гарантувати важко. Четвертий спосіб визначення базується на визначенні типажу і статури жінок і чоловіків. Вважається, що тендітні мініатюрні дівчата вагою до 50 кг носять 15-ий, представниці прекрасної статі середньої статури – 16-17, а дівчата з досить пишними формами – від 18 і більше. Найбільший 23, його вибирають переважно чоловіки, які займаються спортом, через що їх зап'ястя великі, або ж ті, хто має багато жирового прошарку в області рук. Зустріти такі прикраси в ювелірних салонах не так вже й легко, але завжди можна виготовити їх за індивідуальним замовленням. Важливо зрозуміти, що цей спосіб не завжди точний, тому якщо є можливість, краще провести заміри. Тільки так можна бути впевненим у правильності вибору.

Що потрібно врахувати при виборі розміру коштовності?

Обсяг зап'ястя – не єдиний критерій, який важливий при виборі. Щоб правильно розрахувати необхідний розмір, потрібно врахувати ще кілька важливих моментів. Один з них – дизайн прикраси, який впливає на довжину або діаметр браслета.

Якщо на руку вибирається ланцюжок, надбавку можна зробити невелику, щоб він не бовтався на руці і не загубився. Масивний варіант, прикрашений камінням, повинен бути трохи вільніше, тому, використовуючи другий спосіб, як вибрати розмір браслета, варто зробити виміри в декількох місцях. Коштовність з шармом варто взяти таку, що практично щільно облягає, адже під вагою підвісок вона розтягується практично до сантиметра.

Правила носіння

Браслет з благородних металів – це ювелірна прикраса, тому існують певні правила її носіння на руці. Можна їх не дотримуватися, але якщо хочеться у будь-якому товаристві відчувати себе впевнено, варто до них прислухатися:

1. Такий ювелірний виріб не слід надягати на руку з годинником.

2. До офісного стилю підходить тільки тонкий елегантний ланцюжок або шамбала. Варіант з дорогоцінними каменями – виключно вечірній.

3. Подібна прикраса підбирається під відповідний одяг. Вона не повинна ховатися під широкими рукавами блузки, светру, сорочки, навпаки – з нею поєднуються сукні та інший одяг, що відкриває руки.

4. При виборі прикрас і дотриманні правила «трьох» браслет теж вважається одним з них. А ще на одній руці з ним не варто носити каблучку великого розміру.

5. І найголовніше, що потрібно зрозуміти при носінні: чим більш пізній час доби, тим дорожче можуть бути такі вироби.

Як переконатися, що вибір правильний?

Можна скористатися всіма методами визначення, але щоб знати, що все зроблено правильно, необхідно орієнтуватися, як же сидить браслет на руці. Особливо це актуально, якщо прикраса придбана вперше. Головний критерій – комфортні відчуття самого власника. Також важливо наступне:

- Вироби з золота та срібла у вигляді пластини повинні вільно рухатися по зап'ястку. Варіанти без замка легко знімаються, але їх важко втратити;

- Ланцюжки теж не стягують руку навіть при наявності засувки. Їх довжина повинна бути на 2-3 сантиметри більше обсягу зап'ястя;

- Якщо коштовність має шкіряну або каучукову підставу, дозволяється щільне прилягання виробу. Але важливо, щоб не порушувався кровоток. Перевірити це можна, спробувавши засунути мізинець під браслет. Якщо вийшло, він підібраний правильно.

Розміри в дюймах і сантиметрах

Кожен виробник ювелірних прикрас вибирає свою систему розмірів. У Tangogold використовується класична система, де довжина в сантиметрах. Західні ювелірні компанії використовують дюйми, тому це важливо враховувати при виборі.

Обхват руки (см)

Обхват руки (дюйми)

Україна

17

6.5

17

18

7

18

19

7.5

19

20

8

20

21

8.5

21

Як вибрати хрестик? - Блог інтернет-магазину TANGO. Фото 1
25.05.2021

Для православного або католика хрест – символ віри та джерело найпотужнішої енергії, здатної захистити від злого і поганого. Кожна людина, яку хрестили, ще немовлям отримує таку підвіску від хресних батьків, яка день у день слідує за своїм власником, оберігаючи. Зараз католицький чи православний хрестик носять не тільки глибоко віруючі хрещені люди, але й звичайні. У багатьох стильових напрямках такий аксесуар виглядає стильно та доречно, але сакральний сенс як і раніше зберігається. Тому розглянемо, як правильно вибрати православний хрестик або прикрасу з упором на католицьку гілку, щоб не виглядати «непристойно».

Читати далі
Як знімати сережки з англійським замком? - Блог інтернет-магазину TANGO. Фото 1
23.06.2021

Англійський замок – найнадійніший, з ним нелегко втратити сережки, оскільки такий варіант практично ніколи не відкривається сам. Але одночасно це і стає досить відчутною проблемою, адже багато хто не знає, як розстібнути сережки з англійським замком. Щоб зрозуміти весь механізм цього процесу, варто розібратися в конструкції замка.

Читати далі