Як знімати сережки з англійським замком?

Зміст:

  1.     - Основні переваги сережок з англійським замком
  2.     - Особливості зняття прикрас
  3.     - Ще кілька порад

Як знімати сережки з англійським замком

З самого дитинства дівчата мріють прикрасити свої вушка сережками. Такі ювелірні вироби додають образу жіночності, елегантності, вишуканого стилю. Але при виборі варто орієнтуватися не тільки на дизайн коштовності, має значення і замок, адже саме він захищає від втрати ювелірного виробу.

Англійський замок – найнадійніший, з ним нелегко втратити сережки, оскільки такий варіант практично ніколи не відкривається сам. Але одночасно це і стає досить відчутною проблемою, адже багато хто не знає, як розстібнути сережки з англійським замком. Щоб зрозуміти весь механізм цього процесу, варто розібратися в конструкції замка.

Що являє собою такий замок?

Якщо ви хоча б раз стикалися з проблемою, як зняти сережку з вуха з англійською застібкою, то просто повинні скористатися цією інформацією. Після її прочитання навряд чи доведеться вдаватися до послуг ювеліра з проханням полагодити замок, який вийшов з ладу в спробах самостійно виконати це завдання.

Друга назва англійського замку – швензовий. Він використовується вже давно. Але якщо раніше таким способом намагалися закріпити у вухах тільки великі, масивні прикраси, то сьогодні, завдяки надійності, подібний замок застосовують навіть у дитячих сережках.

За своєю конструкцією англійський замок складається з двох частин – швензи і штифта. Перший елемент – це тонка і вузька смужка з благородного металу, що охоплює мочку вуха з нижньої частини, а другий елемент – штифт і вставляється безпосередньо в мочку, де проколотий отвір. Основа штифта трохи вужче швензи, тому при попаданні в її лунку чути клацання. Саме подібний механізм застібання забезпечує надійність сережок, які важко зняти необережними рухами. Така особливість дозволяє їх використовувати і дітям, і дорослим.

Основні переваги сережок з англійським замком

Можливість використання сережок у будь-якому віці – не єдина причина, чому варто вибрати саме англійський замок. У цього варіанту застібки є ще й інші переваги:

- Зручність. Вони не дряпають шкіру, не заважають під час сну, їх не обов'язково знімати при гігієнічних процедурах;

- Надійність. Рідкісні випадки, коли подібні коштовності губилися;

- Акуратний і красивий вид. Ювелірні прикраси з таким замком виглядають елегантно, презентабельно;

- Рідкісна деформація. Викривлення застібки можливо тільки в разі застосування сили до неї. В інших ситуаціях вона залишається в нормальному вигляді;

- Можливість маскування широкого проколу. При носінні масивних сережок проколений отвір часто розтягується. Саме сережки з англійським замком допоможуть це приховати.

- Разом з гідністю у подібного варіанту є і кілька недоліків. Один з них – складність використання, тому часто зустрічається розхитування замку. В такому випадку слід знати, проблема не в поганій якості або заводському дефектові, а в неправильній експлуатації коштовностей. Щоб такого не сталося, варто розібратися, як зняти сережки з англійським замком, адже вони повинні сидіти щільно і надійно.

Особливості зняття прикрас

У ювелірному магазині Tango великий вибір сережок саме з таким замком. Щоб після покупки вони прослужили не один рік, обов'язково потрібно розібратися з правильністю процесу їх зняття. В цьому немає нічого особливо складного, але деякий досвід точно не завадить.

Процес розстібання полягає в додержанні двома пальцями руки швензи і одночасним піддіванням штифта великим пальцем. Рух нагадує підштовхування вгору. Ось і все, що потрібно було знати для легкого зняття сережок. Ні в якому разі не варто це робити з величезними зусиллями, адже благородні метали досить м'які і можуть розхитатися або навіть злегка деформуватися.

Не менш важливо правильно одягати сережки з замком такого типу. Штифт і швенза повинні щільно прилягати один до одного, а в процесі обов'язково чутися клацання. Саме воно інформує, що замок закритий надійно.

Ще кілька порад

Щоб сережки не вийшли з ладу вже через кілька раз після їх зняття, бажано ще й прислухатися до кількох порад:

1. Не прикладати сили при відкритті замку. Так само не потрібно сильно і закривати його. Досить дочекатися легкого клацання. Якщо ви відчуваєте, що штифт проходить далі поглиблення у швензі, значить, замок вже вийшов з ладу і варто віднести сережки до ювеліра.

2. Не потрібно намагатися самостійно полагодити коштовність, адже це може призвести до ще більшої поломки. «Ремонт» в домашніх умовах іноді закінчується відламуванням кінчика штифта або навіть половини замку.

3. Перед заняттями спортом, відвідуванням басейну, сауни, при активних іграх з дитиною бажано зняти коштовності. Так легко уникнути не тільки ремонту, але і можна продовжити життя ювелірної прикраси.

4. Якщо не виходить самостійно впоратися із застібкою, варто покликати когось на допомогу. Навіть без досвіду людина, що бачить конструкцію, швидше розбереться, ніж той, хто її не бачить.

5. Купуючи сережки з подібним замком вперше, необхідно потренуватися відкривати і закривати її не у вухах. Так виробиться звичка правильно використовувати механізм і проблем з ним в майбутньому буде набагато менше.

6. Якщо замок ніяк не піддається, можна злегка змастити її оливковою або соняшниковою олією. Так вона стане дещо еластичнішою і швидше піддасться.

7. Замість власних пальців можна використовувати пінцет. Але діяти слід максимально обережно, адже ювелірні вироби все ж тендітні та вимагають дбайливої ​​експлуатації.

Вивчивши, як правильно розстібати такі прикраси, можна назавжди забути про подібну проблему, і зробити ці ювелірні вироби своїми улюбленими. А щоб отримати гарантовану якість, за коштовностями краще звертатися в ювелірний магазин Тангоголд.

Як дізнатися розмір браслета? - Блог інтернет-магазину TANGO. Фото 1
23.06.2021

Браслет – одна з найстаріших прикрас, яка використовувалася не тільки жінками, але й чоловіками. Такий ювелірний виріб заворожує, додає образу особливої ​​елегантності, а найголовніше – пасує практично всім. Але щоб він виявився зручним та ідеально підходив на руку, необхідно знати, як визначити розмір браслета. Це особливо актуально, якщо браслет призначений у якості подарунка жінці, чоловікові, хлопцеві чи дівчині. Існує кілька способів вирішення цього питання. І вони зможуть стати в нагоді при покупці, як онлайн в магазині Танго, так і в одному з оффлайн магазинів цієї мережі.

Читати далі
Як відрізнити діамант від підробки? - Блог інтернет-магазину TANGO. Фото 1
02.08.2021

Часто трапляється, що найпростіший фіаніт (діоксид цирконію) намагаються видати за дорогий. Досвідчені фахівці з першого погляду можуть розрізнити, чи справжній алмаз всередині. Покупці ж можуть помилитися і заплатити великі гроші за підробку. Щоб уникнути непередбачених витрат, варто дізнатися, як перевірити діамант на справжність. Звертайте увагу на дрібниці, зазначені в цій статті, і при бажанні придбати нове ювелірну прикрасу ви не помилитеся.

Читати далі