Як почистити сережки: золоті, срібні

Зміст:

  1.     - Срібні
  2.     - Золоті

https://lh6.googleusercontent.com/rF8uWLJNDLBWoVKNOqJgAjyLL2E6CTbHCKAovrYRQPKsTAZ30WAKd9PoZdaVO_Dl-mVb8iMaKRTlhPu6R2q6bYqRB0b5yGyWQtCD9WCqGYKfXmxtqMuSRHTrGPot6jXVKtY_7YqI=s0

Ювелірна прикраса - аксесуар, який дає можливість жінкам і чоловікам відчувати себе впевнено. Біжутерія ніколи не дарує схожих відчуттів у силу своєї вартості і зовнішніх якостей. Навіть сережка у формі гвоздика за кілька сотень гривень здатна подарувати незабутні відчуття розкоші та естетичного задоволення. А головне, їх можна носити щодня, не боячись, що за пару днів вони втратять свої естетичні властивості. Дорогоцінний метал може служити довгі роки, не доставляючи ніяких незручностей своєму власникові. Але періодична чистка дозволяє зберігати новизну якомога довше. Тому важливо знати, як почистити сережки: золоті, срібні в домашніх умовах.

Коли потрібна чистка золотих та срібних сережок?

Золото та срібло в Україні вважаються найпопулярнішими дорогоцінними металами з усіх існуючих. Сережка може декоруватися з використанням фіаніту, діаманту або в якості стильової вставки майстер задіює топаз, перли. Незалежно від дизайну, такий ювелірний виріб буде хорошим аксесуаром на кожен день або під особливі ситуації. Але тільки в тому випадку, якщо вчасно проводиться чистка сережок. Ця процедура може знадобитися по ряду причин:

  •  - на поверхні виробу зі срібла з'явилися сліди окислення металу - чорнота;
  •  - дорогоцінний камінь втратив свою яскравість;
  •  - сережки тривалий час лежали і потемніли;
  •  - золотий аксесуар втратив глянець.

Зрозуміти, що сережки пора почистити, досить просто - достатньо оцінити їх зовнішній стан. Бруд, потемніння, тьмяність, потертості та подряпини є ознаками необхідності чищення золотої прикраси чи зі срібла.

Як часто потрібно чистити сережки?

Забруднення - головний орієнтир того, що сережки пора обслужити. В умовах щоденного використання чистка потрібна не частіше 1 рази в 1,5-2 місяці. Але можуть пройти і довгі роки перш, ніж з'явиться необхідність почистити сережки.

Як почистити сережки: золоті, срібні?

В процесі носіння сережка постійно контактує з вухом і зовнішніми факторами: вологою, пилом, брудом, ультрафіолетом. Тому періодично людина стикається з необхідністю чищення ювелірних прикрас в золотій та срібній оправі. Дана процедура може проводитися в домашніх умовах, якщо купити необхідні речі професійного сегмента, але можна задіяти і домашні лайфхаки. Єдине, якщо прикраса має діамантовий акцент, чистку краще проводити в майстерні, довіривши роботу досвідченому фахівцю. Так ви не пошкодите камінь через незнання нюансів процедури обслуговування сережок.

https://lh5.googleusercontent.com/6PwXOTP6_jaYwBeD1ttmnop4JLvspNPN7Z2WW2UZcvykV2Xep7NJt5UUxCcPtHNWxpb9zMxDrnpRtUyHLw5jMm8mlF8CyFvQTc6R-v8x8VHQVx3-idtJKeP1NZtiZ9zcv7t1qM9W=s0Срібні

Україна є однією з країн, в якій срібні прикраси переважають над іншими цінними металами. Це обумовлено ціною та практичністю таких виробів. Але срібний аксесуар досить швидко втрачає свої естетичні властивості та потребує періодичного чищення. Навіть якщо на ньому красується діамантова вставка або інший представник групи дорогоцінних каменів. Розглянемо домашні способи, за допомогою яких можна ефективно почистити срібні сережки.

Мильний розчин

Даний спосіб добре підходить для чутливих сережок з вставками дорогоцінного каміння. Відсутність агресивних речовин дозволяє прибрати бруд, залишки косметики та жирові відкладення з поверхні виробу, не завдавши йому шкоди. Експерти рекомендують срібний аксесуар замочити в концентрованому розчині на півгодини. Якщо за цей час нічого не змінилося, можна залишити ще на 3-4 години. Після того як повністю почистили, з сережок потрібно прибрати залишки бруду. Досить протерти м'якою щіткою і помити під проточною водою.

Содова паста

Домашні засіки завжди мають соду, яка відмінно справляється з чищенням золотої або срібної поверхні. Головна умова - використовуйте теплу воду, в яку потрібно всипати засіб до утворення густої каші. Такою пастою можна почистити будь-яке забруднення: чорні плями, залишки косметики, жир. При цьому дрібний абразив не дряпає золоту і срібну поверхню. По закінченню процедури сережки потрібно добре очистити, помивши під проточною водою.

Помада

Щоб повернути блиск і новизну золотому та срібному виробу, можна використовувати звичайну косметичну помаду. Єдина умова - в складі продукту повинен бути діоксид титану. Саме він при контакті з металом сприяє очищенню та відбілюванню. Для цього нанесіть на сережку тонким шаром помаду, потім почистіть поверхню за допомогою ватного диска. По закінченню усуньте залишки, помивши мильним розчином та проточною водою.

Зубна паста і аміак

Основна умова - важливо процедуру проводити з використанням зубної пасти білого відтінку, без барвників та ментолових пластин. У будь-якій домашній ємності з'єднайте в рівних пропорціях засіб та нашатирний спирт. Візьміть срібну сережку та нанесіть на забруднену поверхню частину підготовленої емульсії. Для усунення бруду почистіть м'якою щіткою, після добре промийте під проточною водою. Процедуру можна проводити до тих пір, поки срібний дорогоцінний метал повністю не очиститься.

Золоті

Найчастіше золоті прикраси роблять з вставкою дорогоцінного каменю. Такі вироби не підлягають тому, щоб їх могли почистити в домашніх умовах. Якщо сережки мають проставлення, в якому красується діамант, можна використовувати мильний розчин або нашатирний спирт, розведений у воді в співвідношенні стакан:6-7 крапель. Але найчастіше досвідчений майстер краще почистить коштовну прикрасу. У всіх інших ситуаціях домашні способи, як відмити срібний аксесуар, актуальні і у випадку з золотими сережками.

Почистивши сережки від забруднень, ви знову стаєте власниками нової та естетично привабливої прикраси. Ці способи дозволяють впоратися навіть з прогресуючою чорнотою або сильним матуванням. При цьому всі засоби є в кожному будинку. Потрібно тільки дістати, з'єднати в потрібних пропорціях і слідувати правилам. Почистивши сережки, не забудьте добре промити чистою водою і висушити. Тільки після цього використовуйте за призначенням.

Як відрізнити діамант від підробки? - Блог інтернет-магазину TANGO. Фото 1
02.08.2021

Часто трапляється, що найпростіший фіаніт (діоксид цирконію) намагаються видати за дорогий. Досвідчені фахівці з першого погляду можуть розрізнити, чи справжній алмаз всередині. Покупці ж можуть помилитися і заплатити великі гроші за підробку. Щоб уникнути непередбачених витрат, варто дізнатися, як перевірити діамант на справжність. Звертайте увагу на дрібниці, зазначені в цій статті, і при бажанні придбати нове ювелірну прикрасу ви не помилитеся.

Читати далі
Як носити сережки каффи? - Блог інтернет-магазину TANGO. Фото 1
23.11.2021

Ювелірні прикраси роблять образ завершеним та цікавим. Якщо надіти сережки каффи, візуально жінка змінюється, стаючи жіночною, ніжною та з «родзинкою». Її можна розглядати годинами, намагаючись розпізнати секрет успішного вибору аксесуарів. Але як носити каффи, щоб виглядати стильно та залишатися на піку модних трендів?

Читати далі