Що таке біле золото і де воно використовується?

Зміст:

 

Елемент таблиці Менделєєва Aurum не потребує представлення. Цей дорогоцінний метал давно став уособленням багатства і розкоші, а також предметом поклоніння, розбратів і воєн. Сьогодні золото використовується для виготовлення ювелірних виробів, особливо це стосується всіляких сплавів. Особливим попитом користуються прикраси з білого золота, що втілюють у собі холодний аристократизм і розкіш в одному флаконі.

Біле золото - що це?

Для тих, хто не знає - чисте золото (Aurum) не використовується для виготовлення ювелірних виробів. Практично будь-яка золота прикраса містить добавки інших металів, які змінюють його властивості з точки зору естетики і практичності.

Біле золото - це сплав елемента Aurum та інших компонентів, що змінюють характерний жовтий колір на білий відтінок. З усіх видів ювелірного золота біле вважається найміцнішим і вишуканим. Це ідеальна платформа для впровадження дорогоцінних каменів, що підкреслює їх природну красу.

Якість даного металу визначається вмістом Аурума. Найпопулярнішими були і залишаються проби 585 і 750. Також має значення, які метали використовуються в сплаві.

Біле золото шляхетніше жовтого - правда чи омана?

Колір не є критерієм визначення статусу золота в світі ювелірів. Ступінь «благородства» визначає зміст інших металів, що використовуються для створення сплаву. Якщо сплав містить лише 1 дорогоцінний метал, а інші компоненти не належать до таких, таке золото називається неблагородним. І навпаки, золотий сплав з домішками платини і срібла, наприклад, по праву носить статус благородного.

Які елементи використовуються для сплаву?

Біле золото являє собою сплав Аурума та інших металів, здатних змінити його колір і властивості до досягнення шуканих параметрів. Найчастіше в якості домішок за допомогою різноманітних елементів, як:

• платина; 

• срібло;

• паладій.

Ці благородні метали рекомендовані інтернет магазином Tangogold, оскільки їх зміст виключає алергічні реакції на відміну від деяких інших використовуваних компонентів.

Крім розглянутих вище елементів в сплаві можуть використовуватися такі метали: золотые серьги белое золото

• мідь;

• марганець;

• бронза;

• нікель;

• цинк.

Найдорожчими і статусними є ювелірні вироби на основі сплаву золота, платини і паладію. Ці метали не тільки гіпоалергенні, але також наділяють прикрасу характерним платиновим відтінком з легким зеленуватим відливом. Це класика жанру, саме за ці колірні якості і цінується біле золото. Більшість виробів 750-ї проби містять саме ці компоненти.

Серед інших згаданих складових елементів найбільш поширеним є нікель. Нікель надає сплаву тон жовтизни, що помітно відрізняє прикрасу з його составом від благородного металу. Це найдешевший і практичний матеріал в складі білого золота, легкий в обробці, але в деяких випадках здатний викликати алергію на шкірі. Використання нікелю характерно для виробів на основі 585-ї проби.

Процедура створення білого золота

Як і будь-який сплав, біле золото містить ряд компонентів, отже, потрібна плавка зі створенням лігатури. Процедура виготовлення включає такі етапи:

1. Розплавлювання основного компонента Aurum та інших компонентів, зазвичай у поєднанні 75% проти 25% для проби 750, і в поєднанні 58,5% золота проти 41,5% інших компонентів для проби 585. Звідси нескладно зрозуміти, як формується номер проби, адже це вміст чистого золота в 1 г сплаву (750 мг і 585 мг відповідно).

2. Розплавлена ​​основа змішується з лігатурою, утворюючи однорідну масу шуканих параметрів, придатну для формування заданих геометрій.

3. Готова прикраса додатково покривається родієвим шаром. Цей метал є похідною платини і надає виробу додаткову міцність, а також насичений блиск і ефект сяйва.

Окремо слід сказати про процедуру родієвого покриття. Поверхня виробу проходить підготовку (шліфування і знежирення), після чого опускається в розчин родію. Через розчин пропускається розряд струму, завдяки чому відбувається покриття золотого сплаву тонким родієвим шаром.

Періодично доречно оновлювати родієве покриття золотих прикрас, оскільки з часом воно стирається, і ювелірний виріб втрачає свій чудовий блиск. Поява червонуватого відтінку недвозначно на це натякає.

Кому підходять прикраси на основі білого золота?

На основі білого золота створюється безліч ювелірних прикрас, в тому числі - сережки, каблучки, браслети, брошки, підвіски, печатки, ланцюжки, кольє і багато інших предметів розкоші. Даний матеріал ідеально поєднується з дорогоцінним камінням, особливо це стосується діамантів, перлів, сапфіру, фіаніту та інших мінералів холодної природи.

Такі прикраси дуже універсальні, їх можна використовувати під будь-який гардероб, вік також не має значення. В ідеалі ж прикраси з білого золота підходять: белое золото кольцо фото

• жінкам з рудим кольором волосся;

• світлошкірим брюнеткам;

• засмаглим блондинкам з блакитними очима.

Якщо звернутися до астромінералогіі, біле золото ідеально підходить двом знакам зодіаку - Ракам і Рибам. Вважається, що даний сплав відповідає натурам як діловим, так і творчим, будучи бажаним для бізнесменів і літераторів, будівельників і художників, архітекторів і поліграфістів.

Переваги та недоліки білого золота

Дивовижне поєднання вишуканості, благородства і практичність - ось 3 постулати, на яких вже багато десятиліть утримується популярність білого золота. Даний сплав володіє не тільки естетичними якостями, а й дивовижною енергетикою.

Загальний список достоїнств використання білого золота при створенні прикрас включає:

• виняткову красу і благородство, що поєднують в собі естетику золотої основи та платинового блиску в гармонії із загальною візуальною бездоганністю та лаконічністю таких прикрас;

• універсальність і висока сполучуваність, оскільки такі ювелірні вироби можуть носити майже всі - дорослі, діти, брюнетки, блондинки - а також вони відмінно виглядають у комбінації з різними дорогоцінними каменями;

• ціновий баланс - завдяки варіативності металів, що додаються, можна купити в Україні (в тому числі в інтернет магазині Танголд) як дорогі вироби на основі білого золота з домішками платини, так і більш бюджетні рішення з вмістом нікелю;

• практичні якості - завдяки вдалому складу, даний сплав відомий своєю винятковою міцністю і твердістю, при цьому вага прикрас на основі білого золота менше традиційно важких платинових виробів.

Крім безлічі переваг у даного сплаву є і деякі недоліки. По-перше, біле золото не завжди гіпоалергенне. Вміст нікелю може викликати реакції на шкірі і краще купувати вироби, що містять замість нікелю паладій. По-друге, такі прикраси не люблять хімічного впливу. Згодом родієве покриття зношується, змивається, і характерна білість змінюється на жовтизну.

 

Як вибрати печатку для чоловіка? - Блог інтернет-магазину TANGO. Фото 1
15.05.2020

Чоловіки рідше отримують в подарунок золоті ювелірні прикраси. Але це зовсім не означає, що їм не подобаються такі вироби. Просто не всі жінки знають, що подарувати і як вибрати. Чоловіча печатка - відмінний варіант, адже її носять практично всі - починаючи від зовсім молодих хлопців і закінчуючи чоловіками у віці. Від традиційного перстня вона відрізняється наявністю майданчика і відсутністю масивної вставки. Саме на цій плоскій верхній частині часто наносяться ініціали, герб, написи або вона прикрашається мініатюрними дорогоцінними камінцями. Такий виріб більш символічний. Щоб подарувати чоловікові печатку, яку він точно буде носити, варто знати, на що звернути увагу при виборі.

Читати далі
Які бувають типи замків на браслетах і ланцюжках? - Блог інтернет-магазину TANGO. Фото 1
02.06.2020

При виборі ювелірних прикрас мало хто звертає увагу на застібку. При цьому від типу замочка залежить ступінь надійності носіння виробу, а також декоративна складова прикраси. В даному матеріалі будуть розглянуті типи замків в браслетах і ланцюжках, їх особливості, переваги та недоліки.

Читати далі