У чому різниця між алмазом і діамантом?

Зміст:

 

Напевно, всі пам'ятають рядки відомої пісні, що вже стали крилатими, про «найкращих друзів дівчат»? Так, сьогодні мова піде про дорогоцінні камені діаманти, які уособлюють ювелірне мистецтво, та й не тільки про них. Важливо з'ясувати, в чому різниця між алмазом і діамантом, що дорожче, що дешевше, і що було першим - курка чи яйце. Адже взаємозв'язок між цим двома термінами знаходиться саме в цій площині.

Звідки беруться алмази?

Алмаз - це унікальне творіння природного походження. Він є продуктом складних хіміко-фізичних процесів, результатом яких є модифікація вуглецю в красивий мінерал з винятковими характеристиками. 

Процеси формування даного мінералу проходять глибоко всередині земної кори. На глибині понад 100 км, під величезним тиском і надвисокою температурою. Таке загартування наділяє камінь високими показниками твердості, що дозволяє використовувати його в промисловості.

Однак найбільшу славу алмаз здобув у ювелірному мистецтві, і все завдяки його надзвичайним естетичним якостям. Цей коштовний камінь має воістину виняткову здатність заломлення світла, благородну фактуру і прагнення до ідеальної геометрії.

Що таке діамант?

Якщо алмаз є природним мінералом, який видобувається з-під землі, то діамант - це вже всебічно оброблений алмаз, придатний для використання в ювелірній справі. Основним завданням ювелірної обробки є досягнення максимального ступеня огранки, що виявляє всі природні якості дорогоцінного каменю. Головними рисами є ступінь блиску, чистота, геометрична пропорційність і колір.

Так в чому між ними відмінність?

Як висновок за фактом вищесказаного слід зазначити основні відмінності між алмазом і діамантом. І якщо питання про первинність походження курки і яйця залишається відкритим, то в даному випадку все гранично ясно.

1. Діамант є лише похідною алмазу, а не окремим різновидом мінералів, як деякі помилково вважають. Це ювелірний продукт, створюваний з природної заготовки.

2. Алмазні матеріали використовуються в різних галузях. Крім ювелірного ремесла, властивості даного мінералу знайшли своє застосування в медицині і промисловості. Діамант ж є суто дорогоцінним обробленим каменем і його ніша - тільки ювелірні прикраси.

Нескладно зробити висновок, що зовні діамант виглядає набагато привабливіше алмаза, і коштує набагато дорожче. Не дарма кажуть про талановиту людину, порівнюючи її з неогранованим алмазом. Алмаз первинний в порівнянні з діамантом, це і є відповідь на головне питання статті.

Питання вартості

Діамантові вироби вже давно стали уособленням ювелірного мистецтва. З давніх часів діамант славився своїми естетичними якостями, а тому здобув славу одного з найцінніших і дорогих коштовних каменів.

Сучасні реалії такі, що вартість прикраси, оснащеної діамантами, може досягати надзвичайних цін. Хоча є і цілком доступні рішення, адже на ціноутворення впливає цілий ряд факторів - якість ограновування, розмір, чистота, кольоровість і не тільки.

Інтернет магазин Tangogold в Києві містить безліч ювелірних виробів з діамантовими камінням, ті ж каблучки в ціновому діапазоні від 4000 до 30000 грн., Так що цінова варіативність на ринку присутня. 

Мистецтво оцінки справжності діаманта

Тепер стосовно факторів оцінки якості і справжності діамантів. Цей коштовний камінь є уособленням геометричного ідеалу. Складність граней в ньому поєднується з простотою і точністю ліній. І перш ніж купити діамантову прикрасу, слід розібратися, як відрізнити діамант від підробки.

Характерною рисою справжнього діаманта є так зване діамантове огранювання. Обробка має на увазі наявність 57 граней у готового виробу. Тільки такий формат дозволяє каменю відображати весь спектр падаючого на нього світла, і тільки такий виріб може називатися діамантом. Якщо ця умова не виконана, камінь називається алмазом.

Також важливо враховувати інформацію, що міститься на ярлику виробу. Наприклад, такий формат маркування - Діамант 1 Кр 57 - 0,20 1/2 - означає наступне. Це прикраса містить один 57-гранний діамант, вагою 0,2 карата, а 1/2 означають кольоровість (1-безбарвний камінь), і ступінь домішок (2-без помітних включень і дефектних).

Багато додаткової інформації можна знайти на сайті Танголд. Великий вибір ювелірних виробів, в тому числі безліч діамантових прикрас - все це є на сайті компанії, де можна простежити взаємозв'язок між ціною і характеристиками виробу.

 

Як вибрати печатку для чоловіка? - Блог інтернет-магазину TANGO. Фото 1
15.05.2020

Чоловіки рідше отримують в подарунок золоті ювелірні прикраси. Але це зовсім не означає, що їм не подобаються такі вироби. Просто не всі жінки знають, що подарувати і як вибрати. Чоловіча печатка - відмінний варіант, адже її носять практично всі - починаючи від зовсім молодих хлопців і закінчуючи чоловіками у віці. Від традиційного перстня вона відрізняється наявністю майданчика і відсутністю масивної вставки. Саме на цій плоскій верхній частині часто наносяться ініціали, герб, написи або вона прикрашається мініатюрними дорогоцінними камінцями. Такий виріб більш символічний. Щоб подарувати чоловікові печатку, яку він точно буде носити, варто знати, на що звернути увагу при виборі.

Читати далі