Як зберегти красу та блиск ювелірних прикрас: професійні поради

Тут ми хочемо порадити вам, як краще дбати про прикраси, чи ви носите їх щодня чи одягаєте лише при особливих випадках.

Хоча загальний знос неуникний, виявивши трошки обережності, ви можете мінімізувати шкоду та правильно зберегти блиск ваших прикрас.

Ось, що слід враховувати при виборі кращого способу догляду за ювелірними виробами:

Чищення та догляд

Трема найважливішими аспектами догляду за ювелірними виробами є запобігання пошкоджень, чищення та зберігання. Деякі метали та дорогоцінні камені більше схильні до пошкоджень, ніж інші, тому не всі ювелірні вироби вимагають однакового догляду.

Від вибору підходящих засобів для чищення до місця зберігання прикрас, коли ви їх не носите, дізнайтеся більше про те, як захистити свої прикраси та зберегти їх як нові.

Щоб ваші прикраси зберігали блиск, потрібно розуміти, який догляд за ними потрібен. Важливо пам'ятати, що не всі ювелірні вироби потребують однакового догляду, тому витратьте деякий час, щоб зрозуміти, з яких дорогоцінних каменів та металів виготовлені ваші вироби, перш ніж вибирати найкращий режим догляду за ювелірними виробами.

Запобігання пошкодженням

Першим кроком в догляді за ювелірними виробами завжди є прийняття заходів обережності, щоб уникнути серйозних пошкоджень. Незважаючи на те, що завжди буде певний ступінь зносу, особливо на виробах, які ви носите кожен день, є кілька речей, на які варто пам'ятати, щоб ваші чудові прикраси залишалися в гарному стані протягом тривалого часу.

  • Тримайте їх подалі від прямих сонячних променів. Прямі сонячні промені та тепло можуть пошкодити деякі дорогоцінні камені. Занадто багато сонячного світла може вигасити або пошкодити аметист і топаз. Жемчуг може втрачати колір і лущитися, якщо він занадто сильно впливає на сонце. А деякі інші дорогоцінні камені, наприклад, опал, можуть затемнюватися від занадто яскравого світла.

  • Уникайте агресивних хімікатів. Вплив звичайних домашніх хімікатів, таких як аміак або відбілювач, може пошкодити як метали, так і дорогоцінні камені. Навіть хімічні речовини, які наносяться на тіло, такі як лак для волосся, парфуми та лосьйони, можуть впливати на метали та змінювати колір дорогоцінних каменів.

Щоб ваші прикраси виглядали як нові, найкраще наносити парфуми, лосьйони або лак для волосся ПЕРЕД тим, як надіти прикраси. І завжди розумно знімати прикраси перед купанням або використанням будь-яких побутових чистильних засобів. Не думайте, що догляд за всіма прикрасами однаковий. Те, що підходить для однієї прикраси, може не підходити для іншої. Наприклад, багато сучасних дорогоцінних каменів піддаються обробці, і ці дорогоцінні камені потребують особливого догляду. Оброблені дорогоцінні камені можуть бути піддані негативному впливу тепла, пару, ультразвукових очисників та деяких розчинників. Дотримуйтесь інструкцій свого ювеліра, щоб прикраси з оброблених дорогоцінних каменів залишалися блискучими.

Чищення

Багато дорогоцінних каменів і діамантів можна легко очистити теплою водою, м'яким милом і м'якою щіткою. Очистіть прикраси в ємності з теплою миловою водою і ретельно промийте. Простежте за тим, щоб виріб висох під чистим, безворсовим матеріалом.

Більш м'які дорогоцінні камені, такі як жемчуг, можна легко подряпати. Очистіть жемчуг в теплій, трошки миловій воді. Ретельно промийте і покладіть жемчуг сушитися на рушник чи замшу. Оскільки жемчуг нанизаний на нитці, яка має властивість розтягуватися, краще залишити жемчуг до повного висихання. Якщо ви не впевнені, яку щітку чи мило використовувати, подумайте про те, щоб придбати набір для чищення ювелірних виробів, створений спеціально для ювелірних виробів.

Як носити сережки каффи? - Блог інтернет-магазину TANGO. Фото 1
23.11.2021

Ювелірні прикраси роблять образ завершеним та цікавим. Якщо надіти сережки каффи, візуально жінка змінюється, стаючи жіночною, ніжною та з «родзинкою». Її можна розглядати годинами, намагаючись розпізнати секрет успішного вибору аксесуарів. Але як носити каффи, щоб виглядати стильно та залишатися на піку модних трендів?

Читати далі
Чудове мистецтво догляду за золотими підвісками - Блог інтернет-магазину TANGO. Фото 1
13.01.2024

Золоті підвіски — це не лише прикраса, але і цінна інвестиція в ваш стиль. Правильний догляд гарантує їхню тривалість і блиск. Ось кілька порад з догляду:

Читати далі